Savossakin näkyneestä valoilmiöstä tehty yli 200 havaintoa – lisähavaintoja kaivataan

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on saanut jo yli 200 havaintoa perjantaina illalla näkyneestä voimakkaasta valoilmiöstä taivaalla. Valoilmiö oli jonkinlainen tulipallo ja se näkyi eri puolilla Suomea, Lapin Saariselältä Helsinkiin asti.

Tulipallosta on tehty useita havaintoja myös Savossa, esimerkiksi Vieremällä, Varkaudessa ja Kuopiossa.

– Kirkas valo, joka muistutti salaman välähdystä, mutta oli kestoltaan salaman välähdystä selvästi pitempi. Ei kuulunut mitään ääntä. Havaintopaikka oli pihamaa, jota ympäröi metsä kaikissa muissa ilmansuunnissa kuin pohjoisessa, koillisessa ja idässä. Välähdys oli pohjoisen ja luoteen välillä, kirjoittaa kuopiolainen silminnäkijä Ursan ylläpitämälle Taivaanvahti-sivustolle.

Havaitsijat olivat nähneet tulipallon noin kello 20:10–20:30. Tulipallon lento on ilmeisesti päättynyt johonkin päin Keski-Suomea.

Ursa kaipaa edelleen lisää havaintoja valoilmiöstä. Havainnot voi kirjata suoraan Taivaanvahti-palveluun, joka löytyy täältä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut