Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pidetty uutisankkuri Leena Kaskela kuoli: "Rautainen ammattilainen, jolla oli kultainen sydän"

MTV3:n pitkäaikainen uutisankkuri Leena Kaskela on kuollut, kertoi MTV3 sunnuntaina. Kaskela menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen Helsingissä lauantai-iltana. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kuvaili Kaskelaa "rautaiseksi ammattilaiseksi, jolla oli kultainen sydän".

–Leena Kaskela oli suomalaisen journalismin ja television suuria nimiä. Hän oli kansan rakastama, erittäin suosittu uutisankkuri. Kaikki tunsivat hänet: hän kuului television kultaisen ajan yhtenäiskulttuuriin. Leena oli tuttu ihminen suomalaisten olohuoneissa, luonnehti Ylä-Anttila STT:lle.

Kaskela aloitti uransa MTV:ssä tv-kuuluttajana vuonna 1965. Kymmenen uutisten ankkuri hänestä tuli vuonna 1981.

– Hän toi uutisten välittämiseen ja lukemiseen uuden toimintatavan. Leena ei ainoastaan lukenut uutisia, vaan hän kertoi ne. Ikävistä uutisista ja raskaista aiheista aina keveämpiin uutisaiheisiin saakka niistä välittyi empaattinen ote, Ylä-Anttila sanoo.

 

 

Ylä-Anttila muistaa myös Kaskelan mainion huumorintajun, joka tuli esiin vaikkapa legendaarisissa uutisten loppukevennyksissä. Kevennykset keräävät edelleen runsaasti katselukertoja YouTube -videopalvelussa.

– Upi Martikaisen ja Keijo Leppäsen kanssa tehdyt kevennykset olivat aina sellaisia ex tempore -juttuja. Leena teki teräviä huomioita ajasta ja yhteiskunnasta ja hänellä oli huumorinpilke silmäkulmassa.

– Leena oli hyvin sydämellinen ihminen. Olen onnellinen, että sain tehdä töitä ja olla hänen ystävänsä kaikki nämä vuosikymmenet. Hän oli kantava voima uutisten alkuajoista lähtien myös siinä, miten MTV:n uutisbrändiä lähdettiin tekemään. Niiden kivien päälle meidän on ollut helpompi rakentaa omaa työtämme, Ylä-Anttila kiteyttää.

Kaskela sai urallaan viisi parhaan naisesiintyjän Telvis-patsasta sekä elämäntyöpalkinnon Kultainen Venla -gaalassa vuonna 2015. Kaskelaa jäävät kaipaamaan aviopuoliso, kaksi aikuista tytärtä ja lastenlapset.