SDP ottanut Ylen gallupissa kokoomusta kiinni, perussuomalaiset kovin nousija

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Ylen puoluekannatusmittauksen mukaan SDP:n kannatus on noussut loppukesän alle 16 prosentista lähelle 20 prosenttia. Ero suosituimpana jatkavaan kokoomukseen on nyt alle kolme prosenttiyksikköä.

Ylen teettämään kyselyyn vastanneista kokoomusta kannattaa 22,3 prosenttia. Ylen mittauksissa kokoomus nousi suosituimmaksi puolueeksi kuntavaalien aikaan keväällä, ja puolue on vahvistanut kärkipaikkaansa syksyn mittaan. Marraskuussa kannatus kääntyi lievään laskuun.

 Kolmanneksi suosituinta keskustaa kannattaa puolestaan 17,4 prosenttia. Kannatus on pysynyt edellisestä mittauksesta ennallaan.

Neljäntenä on vihreät 14,2 prosentin kannatuksella ja viidentenä vasemmistoliiton ohittanut perussuomalaiset 8,4 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton kannatus on kyselyn mukaan nyt kahdeksan prosenttia. Sinisen tulevaisuuden luvut ovat edelleen hyvin pienet; noin prosentti vastaajista kertoo kannattavansa puoluetta.

Taloustutkimus haastatteli lähes 3 000 ihmistä marraskuussa. Puoluekantansa kertoi liki 1 800 vastaajaa. Virhemarginaali on 1,9 prosenttiyksikköä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut