Kuopiossa valmistauduttiin yöllä suurhäiriötilanteeseen: "Varauduttiin pahimpaan"

Kaisu Lötjönen

Kuopion Energia varautui viime yönä suurhäiriötilanteeseen puolen yön aikaan sattuneen laajan sähkökatkon vuoksi.

Syynä varautumiseen oli poikkeuksellinen tilanne, kun koko Leväsen sähköasema oli ilman sähköjä ja siten katkaisi sähköt myös 5 700 taloudelta. Leväsen sähköasema syöttää sähköä lähes koko eteläiseen Kuopioon.

– Sähkökatkoja on useamman kerran vuodessa, mutta kun vika on sähköaseman suurjännitepuolella ja koko asema on ilman sähköjä, se nostaa tilanteen vakavuutta, kertoo sähköverkon toimitusjohtaja Kari Väänänen.

Kuopion Energia oli yöllä valmis hälyttämään koko henkilöstönsä töihin. Töissä oli viisi henkiöä ja sähköt saatiin palautettua toisen muuntajan kautta puolentoista tunnin aikana.

– Kun vika tuli, eikä tiedetty miten käy, varauduttiin kaikista pahimpaan. Onneksi sähköt saatiin nopeasti takaisin ja tilanne näyttää normalisoituneen, Väänänen sanoo.

Kuopion Energian mukaan syynä katkoon oli Leväsen sähköaseman molempien päämuuntajien irtoaminen verkosta. Yhtiö jatkaa vian syyn selvittämistä ja tiedottaa asiasta vielä torstain aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut