Savonia ja Sakky luopuivat Tutkimuskeskus Neulasen yhteiskampuksesta

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto suunnittelivat viime keväänä yhteistä kampusta Tutkimuskeskus Neulasen (edessä) molemmin puolin. Uudessa ratkaisussa omia ja yhteisiä tiloja keskitetään Technopoliksen viereen. Juha Poutanen

Jukka Patrakka

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky) eivät rakennakaan yhteistä kampustaan Tutkimuskeskus Neulasen yhteyteen Kuopion Savilahdessa.

Tällainen suunnitelma oli vireillä huhtikuussa.

Savonia aikoo keskittää toimintansa Technopolikseen nykyisissä tiloissaan ja sisäpihalle rakennettavaan noin 3 500 neliön uudisrakennukseen.

Savon koulutuskuntayhtymän kampus puolestaan pyritään saamaan Technopoliksen viereen pääosin kaupungin omistamalle maalle lähelle Savilahdentien ja Neulamäen tien risteystä.

Hankkeet edellyttävät Savonian Technopoliksen päättävien toimielinten hyväksymistä, mihin pyritään 11. joulukuuta.

Savonian tekniikan ja muotoilun opiskelijat on tarkoitus siirtää Opistotieltä Savilahden kampukselle vuoteen 2020 mennessä.

Savon ammattiopiston eli Sakkyn kaikkien toimintojen on arvioitu siirtyvän Savilahteen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Aikomuksena on saada yhdessä Itä-Suomen yliopiston, tutkimuslaitosten, KYS:n sekä yritysten kanssa luo kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava oppimis- sekä tutkimus- ja kehitysympäristö.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve ja Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén totesivat tiistaina tiedotteessaan, että Tutkimuskeskus Neulasen kokonaisuudesta käytiin Senaatti-kiinteistöjen kanssa monipuoliset ja hyvät neuvottelut, mutta toteutus ei osoittautunut mahdolliseksi.

Yhteistyö Savonian ja tutkimuslaitosten kanssa on tiivistymässä.

– Senaatti-kiinteistöt ei lähde tällä erää hakemaan uutta omistajaa Neulaselle. Lähdemme kehittämään kiinteistöä muun muassa kaavakehityksen kautta, Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Kari Kervinen kertoo.

Uudet oppilaitostoiminnot kytkeytyvät aivan uuden Savilahden ytimeen. Muutaman vuoden päästä Savilahdessa arvioidaan olevan 15 000 opiskelijaa.

– Ihmisten ja ideoiden kohtaaminen avaa monia mahdollisuuksia, Savilahden kaupunkikehityshankkeen projektijohtaja Antti Niskanen arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut