MT: Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa - neljä uutta kahvitrendiä rantautunut Suomeen

Kia Kilpeläinen

Suomalaiset juovat kirkkaasti eniten kahvia koko maailmassa. Jopa 86 prosenttia kansasta juo kahvia, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Keskimäärin suomalaiset kuluttavat kahvia kymmenen kiloa henkeä kohden vuodessa, mikä tarkoittaa noin kahtakymmentä puolen kilon kahvipakettia jokaista suomalaista kohti.

Kahvikulttuuri on kuitenkinviime vuosina muuttunut paljon. Maaseudun Tulevaisuuden jutussa esitellään neljä Suomeen rantautunutta kahvitrendiä.

 

1. Tummapaahtoinen kahvi

Joka viides kahvinjuoja valitsee nykyisin tummapaahtoisen vaihtoehdon, kun vuonna 1999 niin teki vain neljä tuhannesta.

Pauligin kahviliiketoiminnan toimitusjohtaja Elisa Markula arvioi Maaseudun Tulevaisuudelle, että suosio johtuu tarjonnan kasvusta ja matkailun lisääntymisestä.

2. Kylmäuutettu kahvi

Toinen trendi on cold brew eli kylmäuutettu kahvi, joka on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista. Suomessa kylmäuutettu kahvi on selvästi sesonkituote, joka sopii kesään.

3. Kahvi luksustuotteena

Kolmas trendi on kahvin kuluttaminen luksustuotteena, jolloin sen alkuperään ja valmistustapaan kiinnitetään erityistä huomiota.

4. Vastuullisuus

Neljäs kahvin kulutuksen trendi on vastuullisuus. Tuottajien toimeentulo ja viljelyn ympäristövaikutukset kiinnostavat yhä useampia.

 

Trendeistä huolimatta joka toinen Suomessa juotu kahvikupillinen on MT:n mukaan edelleen Pauligin vaalea- tai tummapaahtoista Juhla Mokkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut