Uuden kotaeskarin tiloja tuhottu Kuopiossa – lapset siirrettiin väliaikaistiloihin

Kaisu Lötjönen

Kuopion Saaristokaupungissa sijaitsevan Uppo-Nallen päiväkodin kotaeskari on joutunut ilkivallan kohteeksi. Heinäkuussa aloittanut esikouluryhmä on toiminut pääasiassa metsässä olevassa "kodassa", mutta lapset joutuvat nyt siirtymään toisiin tiloihin. Syynä on viikonloppuna tapahtunut ilkivalta.

Kodassa oli silminnäkijähavainnon mukaan lauantaina puolilta päivin käynyt poikaporukka. Kodan ulko-oven ikkuna oli rikottu ja sisälle tyhjennetty jauhesammutin. Päiväkodinjohtaja Antero Brandt sanoo, että kyseessä on suuret tuhot.

– Jauhesammutin on tyhjennetty kaikille pinnoille. Siellä oli erilaisia tekstiilejä ja lasten unileluja. Unileluja on heitelty myös maastoon. Kolmea valvontakameraa on hakattu niin, että yksi jäi ehjäksi.

Valvontakameran nauhat on toimitettu Kuopion tilakeskukselle, joka Brandtin mukaan hoitaa myös rikosilmoituksen poliisille.

Lapset on siirretty päiväkodin jakotiloihin toistaiseksi. Brandtin arvion mukaan he joutuvat olemaan siellä ainakin tämän viikon. Kodan siivous alkaa keskiviikkona, mutta sen tarkempaa kestoa ei tiedetä.

Brandtin mukaan Uppo-Nallen päiväkoti on kokenut ilkivaltaa toistuvasti ennen valvontakameroiden hankkimista. Kahdeksan valvontakameran asentamisen jälkeen ei poliisiin ole tarvinnut päiväkodista enää olla yhteydessä.

– Pidän sitä kyllä ihmeenä, ettei kodalle tapahtunut aiemmin mitään syksyn pimeydessä. Erikoistahan tässä on, että se tapahtui keskellä päivää, Brandt toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut