Kadonneen sukellusveneen etsinnät jatkuvat Argentiinassa – Nasakin mukana

STT

Argentiinassa kadonneen sukellusveneen etsinnät jatkuvat. Laivaston sukellusveneeseen ei ole saatu yhteyttä keskiviikon jälkeen. Aluksella on 44 hengen miehistö.

Muun muassa Yhdysvallat, Britannia ja Chile ovat tarjonneet apua sukellusveneen löytämiseksi. Etsintöihin osallistuu myös Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan erikoisvarusteltu lentokone.

P-3 Orion -kone oli jo valmiiksi Argentiinassa. Se osallistuu Nasan IceBridge-tutkimusoperaatioon, jossa kartoitetaan napajäätiköitä.

Pelkona on, että sukellusveneessä on syttynyt tulipalo tai tapahtunut jokin muu kohtalokas onnettomuus. Laivasto on kehottanut ihmisiä malttiin ja sanonut, että sukellusveneen yhteydet saattavat olla poikki esimerkiksi sähkövian takia.

Laivaston edustaja Enrique Balbi vakuutti, että miehistö voi pärjätä pitkään sukellusveneessä olevilla tarvikkeilla.

– Aluksessa on tarvikkeita vähintään 15 ylimääräiseksi päiväksi merellä. Heillä on tuoretta ruokaa, säilykkeitä ja kuivattuja elintarvikkeita. Ruuan, veden tai hapen suhteen ei ole syytä huolestua heidän selviämisestään, Balbi sanoi Clarin-lehdelle.

Argentiinan laivastolla on kolme sukellusvenettä. Kateissa oleva San Juan on 65-metrinen ja otettu käyttöön vuonna 1983.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.