Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Budjetin täydennyksestä rahaa tasoristeysten parantamiseen

Hallitus esittää kahden miljoonan euron lisämäärärahaa vuoden 2018 tasoristeysten turvallisuuden parantamiseen talousarvioesityksen täydentämisen yhteydessä.

Tasoristeysten parantamiseen on tulossa vauhtia Raaseporin onnettomuuden jälkeen. Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan ministeriöön on tullut Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jälkeen lukuisia yhteydenottoja kansalaisilta siitä, miten tasoristeyksien turvallisuutta tulisi parantaa.

– Parannettavat tasoristeykset valitaan siten, että onnettomuusriski pienenee käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman paljon. Nyt myönnetyllä rahalla pääsemme alkuun tasoristeysturvallisuuden parantamisessa, mutta selvää on, että tämä on vasta alku. Tarvitsemme myös jatkorahoitusta, jotta pääsemme haluttuun lopputulokseen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoo tiedotteessa.

Tasoristeysten turvallisuutta pyritään parantamaan myös perusväylänpidon toimilla, esimerkiksi lisäämällä stop-merkkejä sellaisiin vartioimattomiin tasoristeyksiin, joissa liikennemerkillä voidaan vähentää onnettomuusriskiä. Jo entuudestaan oli varattu 2,7 miljoonaa euroa vuodelle 2018 tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi.

Lisäksi Valtatie 4:n Kirri–Tikkakoski-moottoritien rakentamiselle esitetään lisärahoitusta.

Moottoritien rakentamiseen ehdotetaan 139 miljoonan euron valtuutta, joka lisää ensi vuoden määrärahatarvetta runsaalla kuudella miljoonalla eurolla.

Näiden hankkeiden lisäksi pääradan kehittämistä välillä Pasila-Riihimäki valmistellaan niin, että päätös hankkeesta voidaan tehdä kevään 2018 kehysriihessä.

Hallitus päätti aiemmin vuoden 2018 budjettiesityksen yhteydessä, että yksi, korkeintaan kaksi, liikenneverkon kehittämishanketta valmistellaan niin, että päätökset voidaan tehdä kevään 2018 kehysriihessä ja hanke tai hankkeet käynnistetään tämän vaalikauden aikana.

 

Uutista täydennetty 16.11. kello 14:26.