Mika Sutinen: Suomi tarvitsee 34 000 maahanmuuttajaa vuosittain

Mika Sutinen sanoo, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Marko Happo

Ansa Heinonen

Musti ja Mirri -ketjun hallituksen jäsen Mika Sutinen esitti räväkän arvion Suomen talouden tarvitsemasta maahanmuutosta. Sutinen puhui Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton seminaarissa, jossa pohdittiin maakunnan tilaa ja tulevaisuutta.

Sutisen mukaan Suomen kansantalous edellyttää, että työelämään saadaan vuosittain 34 000 maahanmuuttajaa. Hän otti esimerkiksi Ruotsin, jonka väestöstä jo 1,3 miljoonaa kansalaista on muualta tulleita ja Ruotsi on kasvattanut bruttokansantuotettaan Suomea nopeammin.

Väestön ikääntyessä ja maaseudun autioituessa ei pitäisi antaa tilaa muukalaispelolle, seminaarissa todettiin.

Pohjois-Savo tarvitsee vahvan yliopiston mutta myös sen rinnalle niin sanottuja tavallisia työpaikkoja. Ajatuksen jakoi Sutisen kanssa Euroopan unionin alueiden komitean jäsen Ossi Martikainen.

Martikainen piti tärkeänä, että yliopiston tasosta pidetään kiinni, mutta samaan aikaan pitää huolehtia, että koulutusta tarjotaan riittävästi myös käytännön ammatteihin.

Seminaarin kolmas alustaja Kirsi Moisander Suomen kotiseutuliitosta oli samaa mieltä kuin Sutinen ja Martikainen siitä, että Suomessa ei pidä lietsoa kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelua. Molemmat tarvitsevat toisiaan.

Oikaisu: Mika Sutinen ei ole Mustin ja Mirrin hallituksen puheenjohtaja, vaan hallituksen jäsen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut