Kiinassa vieraileva presidentti Donald Trump tapaa presidentti Xi Jinpingin

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloittaa tänään Kiinan-vierailunsa.

Vierailunsa aikana Trump tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin Pekingissä. Presidenttien keskustelujen aiheina ovat todennäköisesti maiden välinen kauppa ja Pohjois-Korea.

Kiina on Pohjois-Korean tärkein tukija, ja Trump todennäköisesti yrittää saada Kiinalta tukea Pohjois-Korean-vastaisille pakotteille. Vieraillessaan eilen Etelä-Koreassa Trump sanoi, että Xi on ollut "hyvin, hyvin avulias" Pohjois-Korean suhteen.

Vaalikampanjassaan Kiinaa Yhdysvaltain talousongelmista syyttänyt Trump on sittemmin kehunut Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä hyväksi kumppaniksi. Kauppasuhteiden edistämistä haittaa Trumpin ensimmäisenä virkapäivänään tekemä päätös, jolla hän veti Yhdysvallat pois Tyynenmeren alueen kauppasopimuksesta TPP:stä.

Kiinan apulaisulkoministeri Zheng Zeguang sanoi aiemmin, että Trumpin vierailulla on erityistä painoarvoa ja hän vannoi, että siitä tulee historiallinen.

Trump on parhaillaan ensimmäisellä virallisella vierailullaan Aasiaan. Matka kestää liki pari viikkoa. Ennen Kiinan-vierailua hän pysähtyi Japanissa ja Etelä-Koreassa. Myöhemmin Trump vierailee vielä Vietnamissa ja Filippiineillä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut