Mustikkakukko toi hopeaa kuopiolaisopiskelijalle Euroopan Nuori kokki -kisassa

Espanjassa, Sant Pol De Marissa järjestetty Nuori kokki -kilpailu on tuonut kuopiolaiselle opiskelijalle Josi Polsolle hopeaa. Savonia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin restonomiopiskelija Polso pääsi mitalisijoille perinteisellä savolaisella ruualla: mustikkakukolla.

Kilpailussa finalistit esittelivät alueensa perinteisiä annoksia innovatiivisesti, joten mustikkakukkokin koki kilpailussa muodonmuutoksen modernimpaan versioon.

Kilpailussa kultaa voitti irlantilaiskokki Aislig Rock ja pronssille ylsi Slovenian Filip Matjaz.

Nuoret kokit on valittu European Regions of Gastronomy -verkostoalueilta. He osallistuivat kilpailuun suojellakseen ja esitelläkseen omaa ruokakulttuuriaan ja ruoan monimuotoisuutta, kulinaarista perintöä sekä gastronomisia innovaatioita. Kilpailu tukee myös uransa alussa olevia nuoria kokkeja.

Kilpailun järjestämisestä vastaa voittoa tavoittelematon IGCAT – organisaatio. Kuopion alue on osa ERG-verkostoa, ja IGCAT myönsi Kuopion alueelle gastronomisen matkailualueen tunnustuksen vuodelle 2020. Täten kansainvälinen kilpailu pyritään järjestämään Kuopiossa vuonna 2020.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut