NewIcon ja Istekki puitesopimukseen: Mahdollisuus miljoonien eurojen tilauksiin

Kari-Pekka Issakainen

Kuopiolainen terveysteknologiayritys NewIcon Oy ja Istekki Oy ovat solmineet kuuden vuoden puitesopimuksen eMED Icon -älylääkekaapeista. Sopimuksen piirissä ovat Istekin asiakasomistajat, eli seitsemän sairaanhoitopiiriä, neljä kaupunkia, yksitoista kuntaa ja yksi kuntayhtymä.

Puitesopimus vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Ensimmäisenä liikkeellä on Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, joka hankkii kuusi älylääkekaappia Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

NewIcon Oy odottaa puitesopimuksen tuovan tilauksia useiden miljoonien eurojen edestä. Puitesopimus avaa ovet terveyskeskuksiin, kun tähän mennessä NewIcon on toimittanut älylääkekaappeja vain sairaaloihin. Esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut 64 älylääkekaappia jo vuodesta 2015 saakka.

– Sopimus tuo meidät lähemmäs perusterveydenhuoltoa. Sopimuksen avulla yliopisto- ja keskussairaaloiden lisäksi Istekin asiakasomistajakunnilla ja -kuntayhtymillä on mahdollisuus hankkia älylääkekaappeja. Älylääkekaapit tuovat selkeitä säästöjä lääkehuollon prosessin eri vaiheisiin ja parantavat potilasturvallisuutta, NewIcon Oy:n avainasiakaspäällikkö Lauri Rissanen kertoo tiedotteessa.

ICT-palveluita asiakasomistajilleen tuottava Istekki on kilpailuttanut älylääkekaappihankinnan ja toimittaa uutta teknologiaa kuukausimaksullisena palveluna. Istekin tarjoaman palvelun ansiosta organisaatioiden ei tarvitse investoida laitteisiin itse, mikä helpottaa terveysteknologian käyttöönottoa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

– Asiakasomistajamme säästävät resurssejaan ja vähintään puoli vuotta työaikaa siinä, että olemme tehneet vaativan kilpailutuksen heidän puolestaan. Kaikilla omistajillamme oli mahdollisuus osallistua vaatimusmäärittelyyn, Istekki Oy:n kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut