Koiran tappanut susi tutkitaan vielä - poliisi jatkaa asian selvittelyä

Poliisin mukaan Rautavaaralla ammutun suden tapaus on vielä tutkinnassa ja siihen odotetaan Eviran lausunto suden kuolinsyystä.

Metsästäjä ampui suden hirvenmetsästyksen yhteydessä Rautavaaralla viime viikon launtaina aamupäivällä.

Koska susi on rauhoitettu, suojeltu eläin, poliisi tutkii tapauksen epäiltynä metsästysrikoksena.

Metsästäjän mukaan hän oli mennyt koiran haukulle ja huomannut, että paikalla oli susia, jotka olivat käyneet hirvikoiran kimppuun. Mies ampui yhden susista.

Hirvikoira löytyi paikalta kuolleena.

Poliisi on kuullut asiasta tietävät henkilöt ja takavarikoinut suden. Susi tutkitaan Evirassa. Poliisin arvion mukaan siihen voi mennä viikkoja, joten poliisi pitää tutkinnan auki sen ajan.

Samana lauantaina metsästäjä ampui suden hirvenmetsästyksen yhteydessä Kuhmossa. Kainuun rajavartiosto ilmoitti torstaina, että se on tutkinut jo tapauksen ja päättänyt asian.

Asiassa ei epäillä enää rikosta, sillä rajavartioston tutkinnan mukaan susi oli ollut koiran kimpussa. Kun metsästäjä ei saanut karkotettua sutta, hän ampui suden noin kymmenen metrin etäisyydeltä.

Rajavartioston mukaan tapauksen tutkintaa helpotti, että metsästysseurue Kuhmossa ilmoitti asiasta heti hätänumeroon ja piti ampumapaikan koskemattomana. Paikan jäljet vahvistivat metsästäjän kertoman.

Molemmissa tapauksissa oli kyse luvallisesta hirvenmetsästyksestä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut