Taifuuni riepotti Vietnamia, ainakin 27 kuoli – turisteja evakuoitiin

Tuhot ovat suurimpia Khanh Hoan maakunnassa, jonka hiekkarannat ovat myös turistien suosiossa. Alueelta evakuoitiin yli 30 000 ihmistä, joiden joukossa oli ulkomaisia matkailijoita. Kateissa oli sunnuntaina runsaat 20 ihmistä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Vietnam News Agency / STR

STT, AFP

Vietnamissa taifuuni on vaatinut ainakin 27 ihmisen hengen. Myrsky tuhosi kymmeniätuhansia koteja, kun se iskeytyi eteläiselle rannikkoalueelle lauantaina. Taifuunit kulkevat yleensä pohjoisempaa reittiä.

Tuhot ovat suurimpia Khanh Hoan maakunnassa, jonka hiekkarannat ovat myös turistien suosiossa. Alueelta evakuoitiin yli 30 000 ihmistä, joiden joukossa oli ulkomaisia matkailijoita. Kateissa oli sunnuntaina runsaat 20 ihmistä.

Myrskyn takia peruttiin useita lentoja ja rautatieliikenne keskeytettiin.

Tuhoja aiheuttivat rankkasade ja voimakas tuuli, joka yltyi 36 metriin sekunnissa. Pieniä vahinkoja tuli myös Da Nangin kaupungissa, jossa järjestetään Apec-huippukokous. Kokoukseen tulee muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ensi perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.