Yhdysvaltain puolustusministeri saapuu alkuviikosta Suomeen - Jussi Niinistö isännöi

James Mattis LEHTIKUVA / Getty Images / AFP / KEITH LAN

Jerri Koskinen

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis saapuu Suomeen. Mattis muun muassa tapaa alkuviikosta Suomeen kokoontuneita eurooppalaisia puolustusministereitä.

Puolustusministeriön mukaan Helsingin-vierailua isännöi puolustusministeri Jussi Niinistö. Mattis on Helsingissä maanantaina ja tiistaina.

Mattis osallistuu tiistaina Helsingissä järjestettävään Pohjoisen ryhmän puolustusministereiden työistuntoon. Pohjoisen ryhmän istunnossa keskustellaan Pohjois-Euroopan turvallisuuskysymyksistä sekä alueellisesta ja transatlanttisesta puolustusyhteistyöstä. Northern Group -ryhmittymään kuuluvat Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Puola ja Saksa.

Puolustusministeri Mattisilla ja puolustusministeri Niinistöllä on lisäksi kahdenvälinen tapaaminen. Ministerit keskustelevat yleisestä turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja maiden välisen puolustusyhteistyön ajankohtaisista asioista.

Puolustusministeri Mattisin vierailun yhteydessä Suomi isännöi myös Yhdysvaltain, Suomen ja Ruotsin kolmenvälisen tapaamisen, jonka aiheena on puolustusyhteistyö.Puolustusministeri Mattis tapaa työvierailunsa aikana myös presidentti Sauli Niinistön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.