Brittimedia: Poliisi tutkii Kevin Spaceyta vastaan tehtyä ahdistelusyytettä

Näyttelijä Kevin Spacey. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM

STT

Poliisi tutkii näyttelijä Kevin Spaceyta kohtaan tehtyä seksuaalisen ahdistelun syytettä, kertovat The Sun ja BBC.

The Sunin mukaan kolmikymppinen mies on jättänyt tiistaina poliisille ilmoituksen, jonka mukaan näyttelijä olisi tehnyt seksuaalirikoksen Lontoon-kodissaan vuonna 2008.

Ilmoituksen jättänyt mies oli väitettyjen tapahtumien aikaa 23-vuotias. Miehen väitteiden mukaan hän olisi viettänyt iltaa Spaceyn kanssa ja nukahtanut päihteiden käytön jälkeen. Mies oli kertomansa mukaan herännyt siihen, että Spacey olisi tehnyt hänelle seksuaalista tekoa. Syytökset esittäneen miehen mukaan Spacey olisi kieltänyt kertomasta tapahtuneesta kenellekään.

BBC:n mukaan poliisi on kertonut tutkivansa vuonna 2008 tapahtunutta epäiltyä ahdistelua, mutta ei sanonut, onko syytösten kohteena Spacey.

 

Työryhmä nousi tähteä vastaan

 

Joukko House of Cards -sarjan työryhmäläisiä kertoo, että Spacey myrkytti koko työympäristön häiritsevällä käytöksellään. CNN:n mukaan entinen tuotantoavustaja sanoo Spaceyn häirinneen häntä seksuaalisesti yhdellä sarjan varhaisista kausista.

CNN:lle nimettömänä puhuneet kahdeksan tekijäjoukkoon kuuluvaa tai kuulunutta kuvailivat, että Spacey on käyttäytynyt saalistajan elkein, kosketellut sopimattomasti ja heittänyt karkeita kommentteja. Kohteina olivat heidän mukaansa tyypillisesti nuoret miehet.

Spaceya ovat aiemmin syyttäneet ahdistelusta muun muassa Roberto Cavazos ja Anthony Rapp. Spacey vastasi Rappin väitteeseen anteeksipyynnöllä, mutta sanoi, ettei muista tapausta.

Lisäksi nimettömänä pysytellyt mies väittää Vulture-sivuston haastattelussa, että Spacey yritti raiskata hänet, kun hän oli 15-vuotias.

Netflix on aiemmin ilmoittanut keskeyttävänsä House of Cardsin kuudennen kauden kuvaukset häirintäkohun takia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut