Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti palkitsi Ponssen kansainvälistymispalkinnolla – "Olemme äärimmäisen ylpeitä ja nöyriä"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuoden 2017 kansainvälistymispalkinnot. Suomi 100 -juhlavuoden erikoispalkinnon sai vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj. Palkinto jaettiin torstaina Presidentinlinnassa.

– Olemme äärimmäisen ylpeitä ja nöyriä saamastamme tunnustuksesta. Tämä on erittäin suuri asia meille ponsselaisille ja samalla koko toimialalle, Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kiittää.

Ponsse on toiminut yrityksen syntysijoilla Vieremällä vuodesta 1970 lähtien ja on tänä päivänä maailman johtavia tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajia. Yhtiön perustaja Einari Vidgrén oli alun perin metsäkoneyrittäjä, ja urakoitsijoiden tarpeet ovat edelleen korostetusti yrityksen toiminnan keskiössä.

– On hienoa, että voimme edustaa tämän palkinnon osalta myös asiakkaitamme, metsäkoneyrittäjiä sekä kaikkia sidosryhmiämme niin koneenrakennuksen, puunkorjuun, koulutuksen kuin metsäteollisuuden saralta. Tämä tukee sitä ajatusta, jonka Ponssen perustaja, supistetun kansakoulun käynyt ja metsäsavotoilta 14-vuotiaana työnsä aloittanut, Einari Vidgren puki aikoinaan sanoiksi: Yksin ei ole kukkaan mittään, hyvällä porukalla tulloo paras tulos, Vidgrén jatkaa.

Palkitsemisperusteissa kiinnitettiin huomiota myös siihen, että yhtiö on pitänyt keskeiset toiminnot tiukasti omissa käsissään ja tiiviisti toisiinsa kytkeytyneenä. Vieremällä Ponssen tehtaan yhteydessä toimii kumppanuusyritysten kylä, jossa tehtävä yhteistyö edistää osaamisten kehittymistä ja leviämästä Ponssen ulkopuolella.

Niinistö palkitsi vuoden kasvuyrityksenä oululaisen, digitaalisia lukitusjärjestelmiä kehittävän iLOQ Oy. Tulokasyrityksen palkinnon sai äänieristettyjä puhelu- ja neuvottelutiloja valmistava tamperelainen Framery Oy. Yhteisöistä palkinto myönnettiin kansalliselle yksityissijoittajayhdistykselle FiBAN ry:lle.

– Kaikkia palkittuja yhdistää luja tahto kehittää ja kehittyä ja viedä näin suomalaista yritystoimintaa eteenpäin niin vaikeina kuin parempina aikoina. Se vaatii rohkeutta ja kovaa työtä, mutta kuten huomaamme, riskinotto kantaa hedelmää, sanoo Finpron toimitusjohtaja ja Team Finland -johtoryhmän jäsen Markus Suomi.