Japanilainen pankkijätti tekee "Nordeat" – vähentää tuhansia työpaikkoja tekoälyn tieltä

STT, AFP

Japanilainen pankkijätti Mizuho aikoo vähentää työvoimaansa kolmanneksella seuraavan 10 vuoden ajan, kertoo japanilaislehti Yomiuri. Mizuho suunnittelee korvaavansa suuren osan toimistotöistään keinoälyllä ja muulla teknologialla.

Samantyyppisiä uutisia on kuultu muualtakin pankkimaailmasta viime aikoina. Torstaina Nordea ilmoitti vähentävänsä henkilöstöään ja konsulttejaan vähintään 6 000:lla seuraavien neljän vuoden aikana digitalisaation tieltä.

Mizuholla on nyt noin 60 000 työntekijää, joista se aikoo vähentää 19 000 vuoteen 2027 mennessä. Pankki myös aikoo sulkea kymmeniä konttoreitaan.

Aiemmin tänä vuonna Mizuhon suurimmat japanilaiset pankkikilpailijat Mitsubishi UFJ ja Sumitomo Mitsui ilmoittivat merkittävistä henkilöstön supistuksista. Sumitomo ilmoitti toukokuussa vähentävänsä väkeä 4 000:lla ja Mitsubishi kertoi syyskuussa 9 500 työpaikan vähennyksistä. Kaikki japanilaispankit aikovat automatisoida monia toimistotöitä, joita nyt hoitavat pankkivirkailijat.

Mizuho kuuluu Japanin suurimpiin yhtiöihin ja on maailman 100 suurimman yhtiön joukossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut