Kysymys ja vastaus: Miksi turvallisuuskomitea pelottelee Venäjän terrorilla ja salamurhilla presidentinvaalien alla?

JUSSI LANKINEN / STT

Valtiollisen turvallisuuskomitean ennakointiverkoston analyysi listaa keinoja, joilla Venäjä voisi vaikuttaa Suomen presidentinvaaleihin. Tietomurtojen ja sosiaalisen median operaatioiden lisäksi analyysissa mainitaan mahdollisina ääritapauksina myös salamurha ja terrori-isku. Selvityksestä kertoi Helsingin Sanomat lauantaina.

– Nämä ovat tässä vaiheessa asiantuntijaryhmän esittämiä mielipiteitä.

– Ryhmässä on viranomaisia, tutkijoita, elinkeinoelämän, median ja järjestöjen edustajia. Jäsenten kanssa on sovittu, että nimilista ei ole julkinen.

– En tiedä. Kuulostaa sellaiselta, joka voisi tapahtua Ilkka Remeksen romaanissa.

– Ottamatta kantaa todennäköisyyksiin, kyseessä on moniääninen työryhmä, jonka tehtäviin kuuluukin listata mustia joutsenia ja villejä kortteja.

– En pidä sitä hyödyllisenä. Asiantuntijaryhmän arvioissa ei ole kuitenkaan mitään salaista. Nyt käytävä keskustelu koskettaa keskeneräistä työpaperia. Sitä ja muita analyysejä käsitellään aikanaan turvallisuuskomiteassa, joka tekee viranomaisarvion.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut