Kysymys ja vastaus: Miksi turvallisuuskomitea pelottelee Venäjän terrorilla ja salamurhilla presidentinvaalien alla?

JUSSI LANKINEN / STT

Valtiollisen turvallisuuskomitean ennakointiverkoston analyysi listaa keinoja, joilla Venäjä voisi vaikuttaa Suomen presidentinvaaleihin. Tietomurtojen ja sosiaalisen median operaatioiden lisäksi analyysissa mainitaan mahdollisina ääritapauksina myös salamurha ja terrori-isku. Selvityksestä kertoi Helsingin Sanomat lauantaina.

– Nämä ovat tässä vaiheessa asiantuntijaryhmän esittämiä mielipiteitä.

– Ryhmässä on viranomaisia, tutkijoita, elinkeinoelämän, median ja järjestöjen edustajia. Jäsenten kanssa on sovittu, että nimilista ei ole julkinen.

– En tiedä. Kuulostaa sellaiselta, joka voisi tapahtua Ilkka Remeksen romaanissa.

– Ottamatta kantaa todennäköisyyksiin, kyseessä on moniääninen työryhmä, jonka tehtäviin kuuluukin listata mustia joutsenia ja villejä kortteja.

– En pidä sitä hyödyllisenä. Asiantuntijaryhmän arvioissa ei ole kuitenkaan mitään salaista. Nyt käytävä keskustelu koskettaa keskeneräistä työpaperia. Sitä ja muita analyysejä käsitellään aikanaan turvallisuuskomiteassa, joka tekee viranomaisarvion.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut