Las Vegasin joukkoampujan selaushistoria paljasti tutkijoille uutta tietoa

Las Vegasin poliisin mukaan ampujaksi epäilty mies on 64-vuotias Stephen Craig Paddock, joka avasi tulen Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta maanantaina aamulla Suomen aikaa ja alkoi ampua läheisen kantrifestivaalin yleisöä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / OFF

Jukka-Pekka Räsänen

Rikostutkijat ovat pystyneet selvittämään Las Vegasin joukkoampujan verkkoselaushistoriaa, kertoo Wall Street Journal.

Lehden mukaan 58 ihmistä lokakuun alussa ampunut Stephen Paddock oli hakenut verkosta tietoa, kuinka Las Vegasin poliisi toimii tilanteissa, joissa joku on linnoittautunut huoneeseen. Paddock oli selvittänyt, millä keinoilla poliisi tulee sisään huoneeseen.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole onnistuneet löytämään Paddockin tietokoneen kovalevyä. Ampumisen motiiviin ei siis ole tältä osin tullut lisätietoa.

Äärijärjestö Isis on väittänyt Paddockin olleen äärijärjestön "taistelija", mutta viranomaiset eivät ole löytäneet todisteita väitteen tueksi.

Paddock tulitti kantrimusiikkifestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneensa ikkunoista useiden minuuttien ajan. Poliisin erikoisjoukkojen päästyä hotellihuoneeseen hän oli jo ilmeisesti tehnyt itsemurhan.

Paddock oli uhkapeleihin mieltynyt eläkeläinen, joka asui Mesquiten pikkukaupungissa Las Vegasista pohjoiseen.

Ampumisessa haavoittui viimeisimmän 546 ihmistä. Surmansa sai 58 ihmistä ja ampuja Paddock, joka ilmeisesti teki itsemurhan.

Poliisi on kertonut torstaina, että Paddockin veljeä epäillään lapsipornon hallussapidosta. Joukkoampujan 59-vuotias veli pidätettiin keskiviikkona. Pidätetyllä on pitkä rikoshistoria ja vuosien saatossa häntä on syytetty monista rikoksista kuten tuhopoltosta ja murrosta.

Paddockin veljesten isä oli 1960-luvun lopulla Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n etsityimpien henkilöiden listalla, kun hän oli karannut vankilasta. Mies joutui vankilaan ryöstettyään pankin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut