Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Las Vegasin joukkoampujan selaushistoria paljasti tutkijoille uutta tietoa

Rikostutkijat ovat pystyneet selvittämään Las Vegasin joukkoampujan verkkoselaushistoriaa, kertoo Wall Street Journal.

Lehden mukaan 58 ihmistä lokakuun alussa ampunut Stephen Paddock oli hakenut verkosta tietoa, kuinka Las Vegasin poliisi toimii tilanteissa, joissa joku on linnoittautunut huoneeseen. Paddock oli selvittänyt, millä keinoilla poliisi tulee sisään huoneeseen.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole onnistuneet löytämään Paddockin tietokoneen kovalevyä. Ampumisen motiiviin ei siis ole tältä osin tullut lisätietoa.

Äärijärjestö Isis on väittänyt Paddockin olleen äärijärjestön "taistelija", mutta viranomaiset eivät ole löytäneet todisteita väitteen tueksi.

Paddock tulitti kantrimusiikkifestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneensa ikkunoista useiden minuuttien ajan. Poliisin erikoisjoukkojen päästyä hotellihuoneeseen hän oli jo ilmeisesti tehnyt itsemurhan.

Paddock oli uhkapeleihin mieltynyt eläkeläinen, joka asui Mesquiten pikkukaupungissa Las Vegasista pohjoiseen.

Ampumisessa haavoittui viimeisimmän 546 ihmistä. Surmansa sai 58 ihmistä ja ampuja Paddock, joka ilmeisesti teki itsemurhan.

Poliisi on kertonut torstaina, että Paddockin veljeä epäillään lapsipornon hallussapidosta. Joukkoampujan 59-vuotias veli pidätettiin keskiviikkona. Pidätetyllä on pitkä rikoshistoria ja vuosien saatossa häntä on syytetty monista rikoksista kuten tuhopoltosta ja murrosta.

Paddockin veljesten isä oli 1960-luvun lopulla Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n etsityimpien henkilöiden listalla, kun hän oli karannut vankilasta. Mies joutui vankilaan ryöstettyään pankin.