Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusnatsien mielenosoituksessa esiintyi varusmies maastopuvussa – Puolustusvoimat tutkii

Puolustusvoimat kertoi tiistaina tutkivansa tapausta, jossa varusmies esiintyi maastopuvussa uusnatsistisessa mielenosoituksessa Tampereella viime lauantaina.

M05-maastopuvussa mielenosoittajien joukossa nähty henkilö on palveluksessa oleva varusmies, kertoi Puolustusvoimat Twitterissä.

Koska mielenosoituksessa nähty henkilö on palveluksessa oleva varusmies, pätee tapaukseen yleisen palveluohjesäännön kohta 548. Sen mukaan sotilaspuvun ja siihen kuuluvan pukineen käyttö on kielletty muun muassa puoluepoliittisessa toiminnassa ja mielenosoituksissa eikä sen käyttöä vapaa-ajalla pidetä suotavana julkisissa mielipiteenilmaisun kaltaisissa tilaisuuksissa.

Pääesikunnan viestintäosaston verkkoviestintäpäällikkö Anna Lind kertoi tiistaina, ettei tässä vaiheessa ole vielä selvää, millaisia seuraamuksia teolla voi olla. Lindillä ei ollut tietoa, milloin kyseistä varusmiestä kuullaan asiasta.