Kuopiolaisuus vahvasti esillä Shanghain World Financial Centerissä

Kuopiolainen lasitaiteilija-muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on rakentanut galleriaan 50 uniikin lasiveistoksen näyttelyn, jotka kertovat suomalaisuudesta ja suomalaisen naisen tarinasta. Näyttely on osa Suomi 100 -tapahtumia Kiinassa. Kuopio-Tahko Markkinointi

Jukka-Pekka Räsänen

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin viisivuotista ystävyyttä juhlistetaan parhaillaan suomalaiskiinalaisin voimin Shanghain World Financial Centerissä järjestettävässä Kuopio – Capital of Lakeland -näyttelyssä.

Kuopiolainen lasitaiteilija-muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on rakentanut galleriaan 50 uniikin lasiveistoksen näyttelyn, jotka kertovat suomalaisuudesta ja suomalaisen naisen tarinasta. Näyttely on osa Suomi 100 -tapahtumia Kiinassa.

– Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely on pääkonsulaatin yksi Suomen juhlavuoden päätapahtumista. Olemme hyvin ylpeitä voidessamme esitellä suomalaisen taitelijan näyttelyä Shanghaissa, Suomen pääkonsuli Jan Wahlberg kommentoi näyttelyä avajaispäivänä.

Kuopiolainen Fantasia Works Oy on luonut pilvenpiirtäjän ikkunoihin suomalaisen järvimaiseman. Videoiden avulla katsojaa kuljetetaan suomalaisen järviluonnon rauhoittavaan syleilyyn linnunlaulun säestyksellä. Lisäksi videoissa tuodaan esille vahvaa kuopiolaista hyvinvointi- ja terveysosaamista sekä kansainvälisen koulutuksen ja korkeatasoisen kulttuuritarjonnan kaupunkia.

Delegaatiossa oli mukana myös virtuaalitekniikan ohjelmistoyhtiö 3D-talo. Toimitusjohtaja Iiro Naamanka kannusti vieraita kokemaan Tahkon rinteet 3D-lasien kautta virtuaalitodellisuudessa.

– Suomi ja Yhdysvallat ovat tällä hetkellä virtuaalitekniikan kärkimaita, on kiinnostavaa tuoda matkailun 3D-mallinnus osaksi näyttelyä.

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemen mielestä Kiinan markkinat vaativat pitkäjänteistä työskentelyä. Kuopion vuosien määrätietoinen tekeminen eri osa-alueilla tuottaa nyt tulosta, ja elinkeinoelämän on helpompi rakentaa suoria suhteita alueelle.

– Yritysten täytyy tehdä vielä itse kovasti töitä, mutta silta on valmiina hyödynnettäväksi.

Näyttely kestää 27.10. asti.

Lähde: Kuopio-Tahko Markkinoinnin tiedote

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut