Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun voittaja on valittu

Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus "Jukebox". vieras

Kia Kilpeläinen

Kuopionlahden kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun ”Kuopion soiva ja sykkivä sydän” voittajaksi valittiin ehdotus ”Jukebox”. Toinen palkinto annettiin ehdotukselle ”Vesj” ja kolmas palkinto ehdotukselle ”Taikametsä”.

Kilpailu järjestettiin Kuopionlahden ilmeen uudistamiseksi.

Kilpailun toiseen vaiheeseen valittiin marraskuussa 2016 kuusi kilpailuehdotusta, joista tuomaristo valitsi yksimielisesti voittajaksi ehdotuksen Jukebox. Voittajaehdotuksen tekijöinä olivat arkkitehtitoimisto Lukkaroinen OY sekä VSU OY.

Tuomariston mukaan Jukebox järjestää kaikista muista kilpailuehdotuksista poiketen uudet rakennukset hienoksi ja monumentaaliseksi rintamaksi Musiikkikeskuksen molemmin puolin.

Tuomariston mukaan kaikki Jukeboksin pääsisäänkäynnit ja julkiset kohtaamistilat muodostavat uudelle aukiolla avautuvan limittyvien sisä- ja ulkotilojen sarjan.

Tuomariston mielestä kauniit ja kiinnostavat katosaiheet ja kutsuvat muodot ovat erinomaista arkkitehtuuria, joka sitoo eri toiminnot ja rakennukset yhteen tavalla, joka antaa niille myös tilaa kehittyä itsenäisinä rakennussuunnitelmina korkeatasoisiksi.

Lisäksi tuomaristo korostaa, että Jukeboxissa on toimivimmat ja kiinnostavimmat tilaratkaisut sekä hotelli- ja kongressikeskuksessa että taidelukio Lumitissa.

Kilpailun pääpalkinto on 50 000 euroa.

Kilpailuehdotusten arvostelussa kiinnitettiin kaupunkikuvan ja arkkitehtuurin lisäksi erityistä huomiota rakennusten soveltumiseen arvokkaalle paikalle ja kaupunkirakenteeseen. Keskeisinä arvostelukriteereinä olivat myös rakennuksen käytettävyys, toteuttamiskelpoisuus, maisema-arkkitehtuuri ja ekologinen kestävyys. Tämän lisäksi ehdotuksia arvioitiin toisen vaiheen tarkempien jatkosuunnitteluohjeiden mukaan.

Arkkitehtuurikilpailun järjestivät Kuopion kaupunki sekä hotelli- ja kongressikeskuksen toteuttajayhtiöt Lapland Hotels Oy ja Sporthotel Kuopio Oy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut