Ainakin 12 kuollut rohingya-pakolaisia kuljettaneen veneen upottua – suurin osa löydetyistä kuolleista lapsia

Ainakin 12 rohingya-pakolaista on kuollut pakolaisia kuljettaneen veneen upottua Bangladeshin rannikon lähellä myöhään sunnuntaina.

Bangladeshin rajaviranomainen Abdul Jalil kertoo uutistoimisto AFP:lle, että läpi yön kestäneissä pelastustöissä on löydetty ainakin 12 kuollutta, joista kymmenen on lapsia. Lisäksi kuolleiden joukossa on Jalilin mukaan yksi vanhempi nainen ja yksi mies.

Myöhään eilen kerrottiin ainakin kahden kuolleen ja useiden kymmenien olevan kateissa onnettomuuden takia.

Sekä rannikko- että rajavartioston mukaan vene oli ylikuormitettu ja kyydissä oli noin sata matkustajaa, jotka pakenivat Myanmarista Rakhinen osavaltion väkivaltaisuuksia. Rannikkovartioston päälliköstöön kuuluvan Alauddin Nayanin arvion mukaan noin 40 veneen kyydissä olleista oli aikuisia ja loput lapsia.

Tähän mennessä rajavartioston veneet ovat pelastaneet ainakin 13 rohingyaa, joista kolme on naisia ja kaksi lapsia.

Vene upposi Myanmarin ja Bangladeshin erottavan Naf-joen suulla sunnuntaina noin kymmeneltä illalla paikallista aikaa. Vene kaatui Myanmarin puolella, ja Jalilin mukaan monet ovat mahdollisesti uineet Rakhinen rannikolle veneen kaaduttua.

Syyskuun lopulla ainakin 15 ihmistä sai surmansa, kun rohingyoja kuljettanut vene kaatui rajussa merenkäynnissä Bangladeshin rannikon edustalla.

Lue lisää aiheesta

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut