Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CBS: Las Vegasin joukkoampuja laski paperille, miten voisi maksimoida kuolleiden määrän

Las Vegasin joukkoampujan hotellihuoneesta löytyneessä muistilapussa oli käsinkirjoitettuja laskelmia siitä, mihin pitäisi tähdätä kuolleiden määrän maksimoimiseksi ja ampumatarkkuuden parantamiseksi, uutisoi televisioyhtiö CBS. Asiasta kertoi televisioyhtiölle Las Vegasin poliisi.

Muistilappu ei kuitenkaan anna osviittaa teon motiivista. Apulaissheriffi Kevin McMahill on aikaisemmin sanonut, että yleensä terrori-iskuissa ja joukkomurhissa tekijä jättää jälkeensä jonkinlaisen viestin tai muuta materiaalia, josta motiivia voidaan päätellä. Tällä kertaa mitään ei ole löytynyt.

ABC Newsin lähteiden mukaan viranomaiset uskovat kuitenkin yhä voimakkaammin, että Paddockilla oli todennäköisesti vakavia mielisairauksia, joita ei ollut diagnosoitu. Viranomaisten tekemien satojen haastatteluiden perusteella Paddockin katsotaan olleen rikas mies, jolla oli vaikeuksia olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Paddockia on kuvailtu etäiseksi ja pidättyväiseksi ihmiseksi, jolla oli vaikeuksia luoda ja pitää yllä merkityksellisiä ihmissuhteita.

Ampuja oli uhkapeleihin mieltynyt eläkeläinen

Viime viikon sunnuntaina Las Vegasissa nähtiin yksi Yhdysvaltojen verisimmistä joukkoampumisista. Ampuja Stephen Paddock tulitti kantrimusiikkifestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneensa ikkunoista noin kymmenen minuutin ajan. 58 ihmistä kuoli ja liki 500 haavoittui. Kuolonuhreista nuorin oli 20-vuotias ja vanhin 67.

Poliisin erikoisjoukkojen päästyä hotellihuoneeseen Paddock oli jo ilmeisesti tehnyt itsemurhan.

Paddock oli uhkapeleihin mieltynyt eläkeläinen, joka asui Mesquiten pikkukaupungissa Las Vegasista pohjoiseen. Paddockin perhe ja läheiset ovat olleet tyrmistyneitä tapahtuneesta.

Poliisi pyytää ihmisiä yhä ilmoittamaan kaikista mahdollisista tiedoista, jotka voisivat auttaa veriteon tutkinnassa.