Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Las Vegasin ampujan luodit osuivat lentopolttoainesäiliöön

Las Vegasin joukkosurmaaja osui ammuskellessaan myös suureen lentopolttoainesäiliöön, kertoo Reuters.

McCarran kansainvälisen lentokentän tiedottaja kertoo, että kaksi joukkoampujan laukaisemaa luotia osui lentokentän lentopolttoainesäiliöön. Yksi luodeista oli lävistänyt säiliön, mutta tilanteesta ei koitunut räjähdysvaaraa.

Yli viiden miljoonan litran vetoinen säiliö oli tapahtumahetkellä osittain täytetty.

On mahdollista, että joukkosurmasta epäilty Stephen Paddock ampui säiliötä kohti tarkoituksellisesti. Säiliö sijoittuu Paddockin käyttämän Mandalay Bay -hotellin ja konserttialueen suhteen niin, että konserttialue jää säiliön ja hotellin väliin. Säiliö on kuitenkin noin 300 metriä konserttialueen takana, joten 32. kerroksesta ampuessaan Paddockin on täytynyt nostaa tähtäystään selvästi konserttialueen yli osuakseen säiliöön.

Lentokentän tiedottaja Chris Jones painottaa, että vaikka lentopolttoaine on palava neste, sitä ei saa syttymään saati räjähtämään ampumalla.

– Pitää olla aika amatööriterroristi luullakseen jotain sen suuntaistakaan, Jones toteaa Reutersin mukaan.

Las Vegasin poliisin mukaan joukkoampumiselle ei ole vieläkään tiedossa selvää motiivia. Asiaa kommentoi Suomen aikaa myöhään perjantai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa apulaissheriffi Kevin McMahill.

Viranomaiset kertoivat aiemmin perjantaina, että kaikki joukkosurman 58 uhria on nyt tunnistettu. Uhreista 36 oli naisia ja 22 miehiä. Nuorin oli 20, vanhin 67. Yli puolet uhreista oli kotoisin Kaliforniasta.