Maanvuokraaja halusi helpottaa viljelijöiden ahdinkoa – lopetti peltojen vuokrien perimisen loppuvuodeksi

Kuvituskuva vuodelta 2015. Aake Roininen

Kia Kilpeläinen

Riistavedellä asuva maanvuokraaja Juhani Koponen halusi auttaa vaikeuksissa olevia viljelijöitä ja päätti syyskuun lopussa lopettaa peltojen vuokrien perimisen loppuvuodeksi. Viljelijät ovat ahdingossa pääasiassa siksi, että satoa on tuhoutunut sateisten säiden takia. Lisäksi lämpötilat ovat olleet tavallista alhaisempia.

Savon Sanomat kertoi 3.10., että koko maassa satovahinkosumman arvioidaan olevan 150–200 miljoonaa.

- Olen ollut viljelijä itsekin, joten tiedän, mitä tämä lysti on. Soitin ja sanoin viljelijöille, että loppuvuoden osan vuokrista voi jättää väliin. Viljelijät kiittivät. Toivoisin, että muutkin maanvuokraajat, joilla ei ole hirvittävää hätää periä vuokria, tekisivät samoin. Se olisi hirveän iso helpotus viljelijöille tässä tilanteessa, Koponen toivoo.

Koponen sanoo, että peltojen vuokrat ovat hehtaarilta noin 100–200 euroa, jopa enemmänkin.

– Täälläkin on paljon isoja tiloja, joilla on 100–200 hehtaaria vuokramaita. Kun tulee tällainen tuho, siinä on valtavista rahoista kyse. Millä he maksavat? Viljelijät ovat tosi tiukilla.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut