Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siskot paljastavat: Las Vegasin joukkosurmaaja ei halunnut naisystävänsä sekaantuvan suunnitelmiin

Las Vegasin joukkoampumisesta epäillyn Stephen Craig Paddockin naisystävän Marilou Danleyn kaksi siskoa ovat antaneet haastattelun australialaiselle Channel 7 -uutiskanavalle.

Danley kaksi siskoa asuvat Australiassa. Heidän mukaansa Danley ei ollut etukäteen tietoinen Paddockin suunnitelmista. Danley on palannut keskiviikkona takaisin Yhdysvaltoihin Filippiineiltä. FBI aikoo kuulla naista saadakseen lisätietoja Paddockin mahdollisesta motiivista.

FBI:n mukaan naista ei toistaiseksi epäillä mistään, ja hän on kuulemisten jälkeen vapaa lähtemään mihin haluaa.

– Tiedän, ettei hän tiedä sen enempää kuin mekään. Hänet lähetettiin pois, jotta hän ei olisi sekaantumassa suunnitelmiin... jotta hän (Paddock) voisi suunnitella mitä olikaan suunnittelemassa ilman keskeytyksiä, toinen siskoista kertoo.

– Hän ei tiennyt edes, että oli lähdössä Filippiineille, ennen kuin Steve sanoi "Marilou, olen löytänyt sinulle halvan lipun Filippiineille", toinen siskoista sanoo.

Danley matkasi Filippiineille pari viikkoa ennen miesystävänsä veritekoa. Amerikkalaismedioiden mukaan Paddock siirsi 100 000 dollaria filippiiniläiselle tilille viikkoa ennen ampumista. Rahojen tarkoituksesta ei ole tietoa.

Danleyn siskot uskovat sisarensa olevan pahoin järkyttynyt joukkosurmasta.

– Hän on varmasti pahemmassa sokissa kuin me. Hän on saanut selville, että ihminen jota hän on rakastanut ja jonka kanssa hän on elänyt, on pystynyt tällaiseen tekoon.

Las Vegasin joukkoampumisen uhriluku on noussut 59:ään. Paikallisen sairaalan mukaan yksi haavoittuneista on kuollut vammoihinsa. Sairaalassa on vielä kolmisenkymmentä kriittisessä tilassa olevaa uhria, kertoo AP.

Uhriluvuksi ilmoitettiin jo aikaisemmin 59, mutta kuolemansyyntutkija tarkensi myöhemmin luvun pitävän sisällään myös ampujan.

Ampujan jäljiltä on löydetty yhteensä 47 asetta kolmesta eri kohteesta. Ne oli ostettu Nevadasta, Utahista, Kaliforniasta ja Texasista. Poliisi kertoi ampujan panneen myös kameroita Mandalay Bay -hotelliin, josta hän ampui ihmisiä. Kameroita oli kolme: kaksi käytävässä ja yksi hotellihuoneen oven ovisilmässä.

Paddock tulitti läheisen kantrimusiikkifestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneensa ikkunoista noin kymmenen minuutin ajan. Hän ampui satoja laukauksia ennen kuin poliisin erikoisjoukot tunkeutuivat huoneeseen. Paddock oli kuitenkin ilmeisesti tuolloin jo tehnyt itsemurhan.

Lähde: NBC