Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Las Vegasissa lisää uhreja, ampujan naisystävä saapui Yhdysvaltoihin

Las Vegasin joukkoampumisen uhriluku on noussut 59:ään. Paikallisen sairaalan mukaan yksi haavoittuneista on kuollut vammoihinsa. Sairaalassa on vielä kolmisenkymmentä kriittisessä tilassa olevaa uhria, kertoo AP.

Uhriluvuksi ilmoitettiin jo aikaisemmin 59, mutta kuolemansyyntutkija tarkensi myöhemmin luvun pitävän sisällään myös ampujan.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan verilöylyn takana olleen Stephen Craig Paddockin naisystävä on palannut takaisin Yhdysvaltoihin Filippiineiltä. FBI aikoo kuulla naista saadakseen lisätietoja mahdollisesta motiivista.

FBI:n mukaan naista ei toistaiseksi epäillä mistään, ja hän on kuulemisten jälkeen vapaa lähtemään mihin haluaa.

Amerikkalaismedioiden mukaan Paddock siirsi 100 000 dollaria filippiiniläiselle tilille viikkoa ennen ampumista.

Ampujan jäljiltä on löydetty yhteensä 47 asetta kolmesta eri kohteesta. Ne oli ostettu Nevadasta, Utahista, Kaliforniasta ja Texasista. Poliisi kertoi ampujan panneen myös kameroita Mandalay Bay -hotelliin, josta hän ampui ihmisiä. Kameroita oli kolme: kaksi käytävässä ja yksi hotellihuoneen oven ovisilmässä.

Paddock tulitti läheisen kantrimusiikkifestivaalin yleisöä 32. kerroksessa sijaitsevan hotellihuoneensa ikkunoista noin kymmenen minuutin ajan. Hän ampui satoja laukauksia ennen kuin poliisin erikoisjoukot tunkeutuivat huoneeseen. Paddock oli kuitenkin ilmeisesti tuolloin jo tehnyt itsemurhan.