Itävallan huntukielto astui voimaan – koskee myös arabituristeja

STT

Itävallassa on tänään tullut voimaan laki, joka kieltää kasvojen peittämisen ja siis myös musliminaisten niqab-hunnun käyttämisen julkisilla paikoilla, kertoo BBC. Vastedes kasvojen pitää olla näkyvissä hiusrajasta leukaan asti.

Julkisilla paikoilla kasvot saa peittää vain poikkeustapauksissa, joita ovat esimerkiksi huivin käyttäminen kylmällä säällä, suumaskin käyttäminen hoitotyössä ja pellenä esiintyminen kulttuuritapahtumissa. Lain rikkomisesta voi saada enintään 150 euron sakon.

Maassa asuvat muslimijärjestöt ovat tuominneet lain sanoen, että vain pieni vähemmistö Itävallassa asuvista muslimeista käyttää kasvot peittävää niqab-huntua. BBC:n mukaan Itävallassa noin 150 naista käyttää koko kasvot peittävää niqab-huntua tai burkaa.

Laki koskee myös Itävallassa vierailevia turisteja. Esimerkiksi Omanin suurlähetystö Wienissä muistutti kansalaisiaan huntukiellon voimaan tulemisesta Twitter-tilillään viime viikolla.

Useissa muissa EU-maissa on voimassa samantyyppinen kielto. Ranska ja Belgia kielsivät kasvot peittävän burkan käytön vuonna 2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.