Hjallis Harkimo: Puolueiden ei pitäisi luottaa vanhoihin ideologeihin, teot ratkaisevat

Kaisu Lötjönen

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo arvelee, että tulevaisuuden politiikka ei liity enää millään tavalla nykyisiin ideologeihin, joita eri puolueissa vallitsee. Harkimo kirjoittaa tuoreessa blogitekstissään, että puolueiden jäsenmäärien jyrkkä kasvu on hänen mielestään todistus siitä, ettei puolueet enää kiinnosta.

– En usko että tulevaisuuden politiikalla on mitään tekemistä nykyisten poteroihin jumittuneiden ideologioiden kanssa. Tästä on mielestäni hyvä esimerkki Sauli Niinistön suosio. Uskon, että ideologiaa enemmän kyse on teoista, joita hän on tehnyt. Ne ratkaisevat.

Harkimo ihmettelee myös, miksi puolueet luottavat yhä esimerkiksi toritapahtumiin, vaikka niissä voi tavata lähinnä puolueen uskollisia kannattajia tai kahvin metsästäjiä.

– On hämmästyttävää kuinka vähän puolueet ovat ottaneet käyttöön digitaalisen ajan viestintäteknologioita osallistaakseen puoleiden jäseniä päätöksentekoon tai sitä edeltävään keskusteluun. Sosiaalisen median eri alustojen kautta jäseniä voisi tavata vaikka viikoittain, Harkimo kirjoittaa.

Lue Harkimon koko blogikirjoitus täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.