Kristillisten nuorisojärjestö haluaa vapauttaa nuuskan

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö pitää nuuskalakia surkeasti epäonnistuneena. Tapio Hartikainen

Janne Niiranen

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö haluaa purkaa nuuskan myyntikiellon. Järjestön mielestä laki on epäonnistunut surkeasti.

Järjestön mukaan vuonna 1995 voimaan astunut kielto ei ole saanut aikaan toivottuja vaikutuksia, vaan nuuskaa käytetään edelleen runsaasti, eikä sen käyttö järjestön mukaan näytä vähenevän vaan päinvastoin.

– Nuuskan kieltolain vaikutus on sama kuin alkoholin kieltolailla maamme itsenäistymisen ensimmäisinä vuosikymmeninä: laki ei toimi, vaan salakuljetus ja käyttö rehottavat villinä, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Jiska Gröhn järjestön tiedotteessa.

– Nykytilanteesta hyötyvät lähinnä verotulot keräävä Ruotsin valtio sekä erinäiset salakuljettajatahot, yksittäisistä kansalaisista rikollisliigoihin.

Ruotsi haki ja sai aikoinaan erivapauden nuuskakysymykseen. Monissa EU-maissa nuuskakieltoa taas kierretään myymällä nuuskaa purutupakkana. Suomessa myös sen myyminen on kielletty.

KD Nuorten mukaan Suomi voisi purkaa myyntikiellon kahdella tapaa. Yksi olisi Euroopan Unionin laajuisen nuuskakiellon kumoaminen epäonnistuneena. Toinen tapa olisi erivapauden hankkiminen.

Kristillisten nuorisojärjestö kuitenkin huomauttaa, ettei se suosittele nuuskan tai muidenkaan tupakkatuotteiden käyttämistä kenellekään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut