Savolaispari on ollut jumissa Havannan lentokentällä 27 tuntia: "Yksi vessa ei ole tukossa"

Kuopiolaispari on jumissa Havannan Jose Martin lentokentällä. Havanna Airport

Jerri Koskinen

Kuopiolaiset Valtteri Miettinen ja Veera Varno ovat olleet jo 27 tuntia jumissa lentokentällä Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Eikä mitään tietoa ole siitä, milloin he pääsevät lentämään Suomeen lomamatkan päätteeksi.

– Irma-myrsky oli pahimmillaan sunnuntain vastaisena yönä. Lentoaseman ikkuna särkyi, ja lasit lensivät melkein päällemme, Valtteri Miettinen kertoi Savon Sanomille puhelimitse puoliltapäivin sunnuntaina paikallista aikaa.

Jose Martin lentoasemalla olosuhteet ovat miltei painajaismaiset. Miettinen arvioi, että väkeä kentällä on noin 200, eikä yksikään kone laskeudu tai nouse.

– Täällä on lentokielto. Käsitykseni mukaan Kuuban hallitus ei ole kertonut siitä lentoyhtiöille tarkasti, sillä informaatio on niin huonoa. Meiltä on peruttu yhteensä seitsemän lentoa.

– Ruokaa täällä ei ole. Kaikki vessat ovat tukossa yhtä lukuun ottamatta. Jos et puhu espanjaa, et tiedä oikein mistään mitään. Olemmekin tutustuneet espanjalaismatkustajiin.

Miettinen on joutunut soittamaan niin paljon puheluja esimerkiksi lentoyhtiöihin, että operaattori sulki hänen liittymänsä. Nyt nuori kuopiolaispari on Varnon puhelimen varassa, josta siitäkin akku tyhjenee kovaa vauhtia.

– Eikä nettiinkään pääse ennen kuin mennään tullin läpi.

Miettinen kertoo, että tuuli on Havannassa laantunut.

– Nyt minusta tuntuu, että voisi jo lentää. Mutta pahimmat arviot ovat, että pääsemme pois vasta keskiviikkona.

Miettisen mukaan Irma-hirmumyrsky on näkynyt selkeästi myös Kuubassa, vaikka suomalaismedia on keskittynyt raportoimaan erityisesti Floridan tilanteesta.

– Hotellimmekin evakuoitiin ennen kuin edes pääsimme kirjautumaan sieltä ulos.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut