Kuopiolaislähtöinen Sanna perheineen lähti Irmaa karkuun – "Emme edes harkinneet, että jäisimme"

Floridassa asukkaat ovat peittäneet rakennuksien ikkunoita Irman lähestyessä. Joe Raedle

Janne Niiranen

Kuopiosta Floridaan kaksikymmentä vuotta sitten muuttanut Sanna Mason odottaa Irma-hurrikaanin ystävänsä luona rauhallisin mielin, vaikka taustalla on huoli omasta kodista.

– Kotimme on tyypillinen kevytrakenteinen mobile home. Todennäköisesti sitä ei ole enää myrskyn jälkeen. Pitää toivoa, että evakkopaikassa pysyy katto pään päällä, Hallandale Beachilla Miamin pohjoispuolella perheineen asuva Mason kertoo.

Mason perheineen lähti evakkoon ystävien luokse Plantationiin 15 kilometrin päähän rannikolta. Hurrikaanin saapumiseen he ovat varustautuneet väliaikaisessa majapaikassaan varastoimalla vettä kaikkiin mahdollisiin astioihin, täydentämällä ruokavarastoja ja huolehtimalla, että autoissa riittää polttoainetta.

– Uutisista voi saada kuvan, että täällä olisi täysi kaaos, mutta ei. Sää on tällä hetkellä kaunis ja ihmiset varautuvat hurrikaanin saapumiseen rauhassa täydentämällä varastojaan, peittämällä ikkunoita ja vahvistamalla muita rakennusten suojauksia.

Mason perheineen on kokenut Floridan vuosinaan useita hurrikaaneja.

– 2004 Floridaan iski useampia hurrikaaneja. Silloin pysyimme mieheni, kolmen kissan ja koiran kanssa kotona. Seuraavana vuonna Wilma-hurrikaani iski. Se oli elämäni pelottavin ja pisin hetki. Silloin päätimme, että lähdemme jatkossa pois hurrikaanien alta.

– Nyt emme edes harkinneet, että jäisimme kotiin, 7-vuotiaan pojan äiti kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.