Siilinjärveläismies kateissa – auto löytyi Lapista

Kadonnut mies on 64-vuotias, 164 senttiä pitkä ja hän oli kadotessaan pukeutunut mustaan verryttelypukuun. Poliisi

Asta Tenhunen

Poliisin mukaan kadonneen siilinjärveläismiehen auto on löytynyt, mutta miestä ei ole toistaiseksi löydetty.

Siilinjärveläinen Osmo Ovaskainen, 64, ilmoitettiin kadonneeksi heinäkuun alussa. Hän oli ollut lomareissulla autolla Lapissa, mutta ei palannut kotiinsa Kuopion seudulle sovitusti.

Omaisten tietojen mukaan hän oli ollut heinäkuun alussa Vuotson-Sodankylän suunnalla, jolloin hänestä oli viimeisin havainto.

Ovaskainen oli potenut ajoittain muistisairautta, vaikka hän muuten pystyi toimimaan itsenäisesti. Muistisairauden vuoksi hänellä tiedettiin voivan ajoittain paikan ja ajan taju heikentyä.

Sivulliset löysivät Ovaskaisen kateissa olleen henkilöauton syyskuun alussa. Poliisin mukaan löytäjät olivat työssään olleita henkilöitä, jotka liikkuivat maastossa ja löysivät auton Sodankylän etäläpuolelta heikkokuntoiselta tieuralta maanantaina 4. syyskuuta.

Katoamisen vuoksi etsintäkuulutettu auto, Volkswagen Vento, oli päällisin puolin kunnossa eli sillä ei ollut jouduttu esimerkiksi kolariin.

Poliisin mukaan Ovaskainen ei kuitenkaan ollut autossa eikä häntä ole löydetty, mutta auton löytyminen auttaa kohdistamaan etsintöjä.

Poliisi aikoo tehdä kadonneen etsintöjä auton löytymispaikan lähiympäristössä. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.