Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Rinne budjettiriihestä: Hallitus laittamassa laastarin avohaavan päälle

Hallituksen toimenpiteet ovat kuin laastarin laittamista avohaavan päälle tilanteessa, jossa on tehty massiivisia leikkauksia ja eriarvoistuminen jatkuu, sanoo SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne budjettiriihestä.

Pienituloiset ihmiset on pistetty jälleen maksamaan julkisen talouden sopeutus, Rinne sanoi STT:lle tänään.

Epäoikeudenmukaista on Rinteen mukaan esimerkiksi se, ettei julkisen sektorin lomarahojen leikkauksia peruttu.

– Olen törmännyt erilaisiin kuntatyöntekijöihin, jotka tänä kesänä ovat joutuneet jättämään perheen lomareissusta ison osan pois, Rinne sanoo.

– Se on ollut niin raju leikkaus pienituloiselle ihmiselle, että hallitus olisi voinut sen korjata. Niin ei tapahtunut, hän lisää.

Poistettua lapsiperheiden veronkevennystä ei myöskään palautettu. Kevennys tarkoitti 100 euron kevennystä lasta kohti perheille, joidenka tulot ovat alle 2600 euroa kuukaudessa.

Rinne kommentoi Ylen aamu-tv:ssä budjettiriihen turvallisuusavauksia sanoen, että Suomessa tarvitaan toimenpiteitä, joilla tilanne pidetään hallinnassa. Hän muistutti, että ihmisoikeuksia pitää kunnioittaa.

Rinne antoi kommenttinsa kysyttäessä hallituksen esityksestä liittyen uhka-arvioon ja säilöönottoon. Yhtenä keinona maahanmuuton ongelmien torjumiseksi hallitus esitti, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista tehdään uhka-arvio ja heidät otetaan tarvittaessa säilöön.

Rinne pitää tärkeänä, että hallitus panostaa viranomaisten rahoitukseen turvallisuuden näkökulmasta. Rinteen mukaan on tärkeää, että resurssit ovat kunnossa lainvalvonnan puolella kuten poliisissa sekä oikeuslaitoksella.

 

Juttua muokattu 1.9. kello 9:34.