Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elsi Kataisella europarlamenttiin sekä imua että työntöä: "Olisi hullua jättää tällainen mahdollisuus käyttämättä"

Pohjoissavolainen keskustan kansanedustaja Elsi Katainen kertoo antavansa lopullisen päätöksensä siitä, siirtyykö europarlamenttiin Hannu Takkusen tilalle, maanantaina.

Torstaina valtioneuvosto nimitti Takkulan Euroopan tilintarkastustuomiostuimen jäseneksi. Kausi alkaa maaliskuussa 2018.

Katainen sai viime eurovaaleissa 19 882 ääntä.

– Sain vaaleissa tuloksen, joka realisoituu nyt tällä tavalla. Olisi hullua jättää käyttämättä tällainen kansainvälisen työn kokemus. Tältä pohjalta asiaa mietin. Toki kausi jäisi siellä vähän lyhyeksi, mutta arvokas kokemus se olisi silti, Katainen kertoo.

Seuraavat europarlamenttivaalit pidetään loppukeväällä tai alkukesästä 2019.

Mikäli Katainen siirtyisi europarlamenttiin, saisi Itä-Suomi oman mepin. Hän kertoo saaneensa mm. sen takia paljon kannustusta ja tukea lähteä Brysseliin. Katainen on parhaillaan Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokouksessa Mikkelissä.

Kokemus toisi hänelle myös ammatillisesti lisää kokemusta.

– Jos ajattelee valiokuntia, niin Hannulalla on ollut nyt juuri ne valiokunnat, jotka minua kiinnostavat: Aluekehityksen valiokunta ja maatalousvaliokunta. En toki tiedä, perisinkö nuo paikat suoraan, jos sinne siirryn, mutta ne ovat juuri ne kaksi valiokuntaa, jotka ovat minua eniten kiinnostaneet silloin kun olin ehdolla, Katainen kertoo.

Kataisen mukaan jäsenmaiden esitys käsitellään vielä syyskuussa EU:ssa.

–Käsittääkseni kuitenkin valtioneuvoston tekemä esitys on se ratkaiseva.

Juttua muokattu kello 18.00.