Laukaan 1,5-vuotias kadonnut lapsi siepattiin sittenkin – poliisi tutkii vapaudenriistona

Poliisi tutki aluetta maanantaina alkuillasta. Tommi Anttonen/Lehtikuva

Sonja Parkkinen, STT

Laukaassa kadonneen 1,5-vuotiaan lapsen tapauksessa on poliisin tekemän paikkatutkinnan perusteella syytä epäillä, että katoamiseen liittyy sittenkin ulkopuolinen taho, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Lapsi oli laitettu nukkumaan Vihtavuoressa Tislaajantie 15:n pihaan. Keskisuomalaisen mukaan lapsi oli nukkumassa baptistiseurakunnan rakennuksen vieressä. Äiti oli huomannut lapsen katoamisen kello 13.10. Taapero löydettiin Vehmasahontien ja Aholantien välisestä metsiköstä kello 14.30. Alueella asuva henkilö oli kuullut lapsen itkua ja löytänyt itkevän lapsen metsästä. Löytöpaikka on noin 200 metrin päässä katoamispaikasta.

– Löydettäessä tyttö oli kunnossa, ja hän on ollut terveyskeskuksessa lääkärintarkastuksessa. Hän on fyysisesti ihan kunnossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala.

Löydettäessä tyttö oli yksin, vaunut olivat jääneet katoamispaikalle.

Latvala luonnehtii tapausta hyvin poikkeukselliseksi.

– Minulla on yli 30 virkavuotta takana, ja tällainen on ensimmäinen minun kohdalleni sattunut, hän sanoi.

Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa siitä, ovatko he nähneet jotain, sillä alueella leikkii paljon lapsia.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro, mihin epäily ulkopuolisesta tekijästä perustuu. Asiaa tutkitaan epäiltynä vapaudenriistona.

Poliisi selvitti tapahtumien kulkua ja kävi läpi lapsen mahdollista reittiä koirien avulla tapahtuneen jälkeen. Ennen tutkintaa tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Latvala kertoi, että tapaukseen ei näytä liittyvän ketään ulkopuolista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut