Tuntemattomien lasten sieppaukset harvinaisia – nämä ovat viisi viimeisintä kidnappausta

STT

Tuntemattomien lasten sieppaukset ovat Suomessa äärimmäisen harvinaisia. Suomalaislapsen sieppaa yleensä toinen vanhempi, ja jotkut lapsista viedään ulkomaille toiseen kotimaahan.

– Vuonna 2012 syyskuussa Kotkan Tavastilassa kahdeksanvuotias tyttö siepattiin pakettiautoon, kun hän oli pyöräilemässä koulusta kotiin. Tyttö löydettiin kolmisen tuntia sieppauksen jälkeen. Tekijä sai törkeästä vapaudenriistosta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä runsaan kolmen vuoden vankeustuomion. Hovioikeus katsoi tekijän olleen alentuneesti syyntakeinen.

– Vuonna 2010 maaliskuussa omakotitalon pihasta Varkaudessa siepattiin kolmekuukautinen vauva. Teon takana oli alaikäinen tyttö, ja vauva löytyi vajaan kymmenen metrin päästä.

– Vuonna 2007 huhtikuussa vauva vietiin pihalla olevista vaunuista Tampereella. Kymmenkuukautinen vauva löytyi viereisen talon leikkipaikalta keinusta.

– Vuonna 2004 toukokuussa Oulussa kahdeksanvuotias tyttö siepattiin, kun hän oli palaamassa leikkikentältä. Tekijä sai oikeudessa yli viiden vuoden tuomion hyväksikäytöstä ja vapaudenriistosta.

– Vuonna 2003 toukokuussa Vantaalla kahdeksankuukautiset kaksostytöt siepattiin kotipihalta vaunuistaan. Vauvat oli vienyt alaikäinen tyttö, joka oli halunnut leikkiä kotia lasten kanssa.

Lähde: STT:n juttuarkisto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut