Vesannon yhtenäiskoulua ideoitiin koko kunnan voimin – toiveissa koko kylän olohuone

Elinkeinoasiamies Sari Tulila (vas.), koulun toimistosihteeri Irja Lindlöf, ruokapalvelupäällikkö Sari Jäntti ja sivistyslautakunnan jäsen Olli Minkkinen tutustuivat oppilaiden ideoinnin tuotoksiin. Marko Happo

Alisa Vänttinen

Kuntalaiset, oppilaat, opettajat, valtuutetut ja järjestöjen edustajat pääsivät keskiviikkona ja torstaina ideoimaan Vesannolle uutta koulua. Sisäilmaongelmien vuoksi kunnostettavasta Vesannon yhtenäiskoulusta toivotaan värikästä, valoisaa ja kotoisaa eri-ikäisten kohtaamis- ja oppimispaikkaa sekä koko kylän olohuonetta.

Ideointitilaisuuksissa tehdyissä ryhmätöissä korostuivat ajatukset siitä, että koulusta halutaan monitoimitila, jossa voidaan pitää erilaisia tapahtumia ja kerhoja.

– Jos tehdään kunnan varoin iso investointi, pitäisi olla muillekin kuin oppilaille suunnattua toimintaa, jotta koko kylä kokisi koulun omakseen, opettaja Tuulikki Kilpimaa tuumasi.

– Toivon, että kaikkia tahoja kuunnellaan, jotta koulusta tulisi mahdollisimman monipuolisesti kaikkien käyttöön tuleva tila, ruokapalvelupäällikkö Sari Jäntti sanoi.

Uuden koulun hankesuunnitelma valmistuu syyskuun loppuun mennessä ja valtuusto tekee siinä esiteltyjen vaihtoehtojen pohjalta päätöksen tarkemmasta suunnitelmasta marraskuussa. Vielä ei ole tietoa, tullaanko koululle tekemään peruskorjausta vai rakennetanko tilalle uusi koulurakennus. Uuden tai peruskorjatun koulun on määrä valmistua elokuuhun 2020 mennessä.

Yhtenäiskoulun Vanamo-rakennus on suljettu ja oppilaat ovat väistötiloissa. 1.–5.-luokkalaiset opiskelevat koulukeskuksen alueella Lemmikki-rakennuksessa, 6.–9.-luokkalaiset ovat vanhassa Ruusukkeena tunnetussa koulurakennuksessa ja lukiolaisilla on kaksi luokkaa Säästökulma-rakennuksen toimistotiloissa ja yksi kirjaston kokoustilassa.

Lue lisää perjantain Savon Sanomista.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut