Perussuomalaiset Nuoret vaatii suojeluskuntien uudelleenperustamista

Kaisu Lötjönen

Perussuomalaiset Nuoret vaatii suojeluskuntien uudelleenperustamista yhteiskuntarauhaa turvaamaan.

PS-Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila kirjoittaa kannanotossa, että suojeluskuntien tehtäviin kuuluisi erityisesti kaupunkien ja kuntien sisäisen turvallisuuden vaaliminen.

Suojeluskunnat toimisivat yhdessä alueen muiden viranomaisten kanssa ja ne koostuisivat vapaaehtoisista reserviläisistä. Tämä tukisi Voutilan mukaan perjantaina tehdyn Poliisin ja Puolustusvoimien välistä sopimusta reserviläisten käytöstä poliisien apuna.

– Turun terroriteko osoittaa, että nykyiset viranomaisten resurssit eivät riitä estämään hirmutekoja. Tarvitsemme vahvan ja toimivan poliisitoimen rinnalle vapaaehtoista suojeluskuntatoimintaa edistämään sisäistä turvallisuuttamme ja palauttamaan rauhan suomalaisten mieleen, sanoo Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret on järkyttynyt eilen Turussa tapahtuneesta terrori-iskusta ja tuomitsee jyrkästi ääriaatteiden leviämisen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Suomessa suojeluskuntia oli vuosina 1918-1944. Ne lakkautettiin syksyllä 1944 fasistisena järjestönä. Kansalaisjärjestöön ehti kuuluu noin 150 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut