Israelilaisten lomakylähanke edistyy Kaavilla

Israelilaisten liikemiesten lomakylähanke Kaavin Petäjäsaareen etenee. Kaavin kunnanhallitus päätti maanantaina esittää kunnanvaltuustolle Petäjäsaaren ranta-asemakaavan hyväksymistä.

Lausuntojen perusteella kaavaesitystä on täydennetty muun muassa niin, että rantasaunojen rakentaminen on sallittua vain länsirannalle, kaavaan on lisätty ajo- ja huoltoajoreitit, yleismääräyksiä on täydennetty ja kaavaselostusta korjattu.

Itä-Suomen hallinto-oikeus päätti kuukausi sitten jättää tutkimatta Pohjois-Savon ely-keskuksen tekemän valituksen kunnanvaltuuston tekemästä rantaosayleiskaavan muutoksesta. Hallinto-oikeuden arvion mukaan ely-keskuksella ei ole ollut asiassa valitusoikeutta.

Ranta-asemakaavan tavoitteena on osoittaa 16,5 hehtaarin saareen ekologinen lomakylä oheistoimintoineen parhaiten rakentamiseen soveltuville paikoille. Lomakylään on tarkoitus sijoittaa noin 40 korkeitaan 50 – 20 neliön lomarakennusta, klubirakennus ja 5 – 6 rantasaunaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut