IS: Mystisesti kadonneiden 40 ukrainalaisen marjanpoimijan arvoitus ratkesi – kaikki hyvässä kunnossa

Sonja Parkkinen

Ukrainan Suomen suurlähettiläs kertoo Ilta-Sanomille olleensa yhteydessä poimijohin ja heidän omaisiinsa. Poimijat lähtivät, koska he olivat peloissaan ja hämmentyneitä. 17 heistä päätti palata Ukrainaan, kun taas 20 löysi Suomesta töitä.

Joensuun Tuupovaarasta katosi aiemmin tällä viikolla 40 marjanpoimijaa. Kukaan ei tiennyt, minne he olivat lähteneet. Ryhmä oli saapunut Ukrainasta Puolan kautta Suomeen poimimaan marjoja heinäkuun lopulla. Sattumusten takia he eivät päässeetkään alkuperäiseen majoitukseensa, joten paikallisen metsästysseuran sihteeri Sulo Suhonen järjesti hätämajoituksen seuran tiloista.

Alkuviikosta Suhonen saapui metsästysmajalle poliisin kanssa. Tarkoituksena oli saada lisäneuvoja tilanteeseen. Tilat olivat kuitenkin tyhjät ja maassa oli renkaanjäljet.

Myös poimijoiden omaiset huolestuivat tilanteesta, sillä asiasta kerrottiin Ukrainan mediassa. Omaiset ovat nyt kuitenkin saaneet tiedon läheistensä tilanteesta.

Olefirov vakuuttaa, että poimijat ovat turvassa ja hyvässä kunnossa. Hän välittää kiitokset pulaan joutuneiden auttajille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.