Savon Yrittäjät kouluttaa digipudonneita

Kari-Pekka Issakainen

Savon Yrittäjien YOM-hankkeen koulutuksissa syksyllä on tarjontaa sekä digitaalisuuteen perehtyneille että myös sitä vasta aloitteleville yrittäjille.

– Järjestämme Kuopiossa syksyllä muun muassa kuusi maksutonta digi-iltaa, jotka varmasti avaavat digitaalisuuden maailmaa myös niille, joille se on aivan vierasta, hankkeen projektipäällikkö Mia Hakulinen kertoo.

Digi-iltoihin on jo ilmoittautunut kymmeniä yrittäjiä. Savon Yrittäjien YOM-hankkeen digitalisaatiota edistäviin koulutuksiin on reilun vuoden ajan osallistunut lähes 650 yritystä ympäri Pohjois-Savoa.

– Etenkin digimarkkinointi ja sosiaalinen media kiinnostavat yrityksiä, ja näihin teemoihin satsaamme koulutuksissa myös tänä syksynä, Hakulinen jatkaa.

Yritysten digitalisaatiota edistäville koulutuksille on tarvetta myös Googlen, Vainu.io Software Oy:n ja Suomen Yrittäjien tekemän selvityksen mukaan.

Pk-yritysten kotisivujen toiminnallisuuksia ja online-markkinointiviestintäponnisteluja selvittänyt kartoitus jaotteli pk-yritykset neljään luokkaan: digi-pudonneet, digi-eksyneet, digi-mainostajat ja digi-voittajat. Alimpaan luokkaan kuuluu 35 prosenttia pk-yrityksistä, eli heillä ei ole ollenkaan verkkoläsnäoloa – ei edes Facebook-sivua.

Digi-eksyneisiin kuuluu 79 prosenttia pk-yrityksistä. Digi-mainostajia on puolestaan vain 14 prosenttia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut