MV-lehti sai laskut maksettua ja palasi verkkoon ainakin kuukaudeksi

Tältä sivusto näytti vielä eiliseen asti. Kuvakaappaus MV-lehden verkkosivuilta

Sonja Parkkinen

MV-lehden verkkosivut avautuivat jälleen maanantaina. Sivusto suljettiin viime keskiviikkona maksamattomien laskujen takia. Verkkojulkaisu julkaisi sivuillaan uutisen, jossa lehden perustaja Ilja Janitskin kertoo, että julkaisu on auki taas kuukauden ajan.

– Taustalla parhaillaan kartoitetaan, miten MV-lehden rahoitus saataisiin pysyvämmälle ja vakaammalle pohjalle, Janitskin kommentoi jutussa.

Jutussa kerrotaan, että lehti saa aiempaa vähemmän lukijoita sosiaalisen median kautta sen jälkeen, kun julkaisun Facebook-sivut ja lehden keskusteluryhmä "savustettiin ulos" Facebookista. STT kertoi tammikuussa, että suljetussa Mitä Vittua -ryhmässä haaveillaan säännöllisesti muun muassa poliittisesta väkivallasta. Mitä Vittua -ryhmässä on toivottu liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tappamista ja fantasioitu presidentti Tarja Halosen väkivaltaisesta kuolemasta.

Kustannuksia tulee lehden mukaan serveristä, koodareiden palkkioista ja toimittajien palkoista sekä muista osakeyhtiöille kuuluvista menoista.

Aiemmin Janitskin kirjoitti sosiaalisen median VK-profiilissaan, ettei aio enää maksaa julkaisun kustannuksia omasta pussistaan: "Selvennykseksi. Mvllä on hoitamattomia laskuja jotka yritän saada tänään vipattua jostakin. Omat rahani/ muut tuloni menevät jonnekkin täysin muualle koska iso leikkkaus tulossa eikä sairausvakuutusta ole. Selvennykseksi. En aio enää kustantaa mvtä omasta pussistani, koska ei ole rahkeita. Aivu aukeaa tänään niin nopeasti kun saan laskut hoidettua."

Julkaisu on suljettu ainakin viime kesänä heinäkuun loppupuolella vähäksi aikaa, kun palvelintilaa vuokrannut yritys päätti irtisanoa sopimuksensa julkaisun kanssa.

Janitskin vangittiin kesäkuun alussa poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä epäillään törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta, salassapitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Janitskin päätettiin käräjäoikeuden toimesta vangita poissaolevana jo viime lokakuussa, mutta tämän jälkeen häneen on kohdistunut uusia rikosepäilyjä. Epäilyt liittyvät MV-lehteen.

Janitskinin epäillään oleskelevan tällä hetkellä Andorrassa, joka on eurooppalaisten pidätysmääräysten ulottumattomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut