Saimaannorppa kuoli verkkoon Etelä-Savossa

Kuvan norppa ei liity tapaukseen. Aki Ahveninen

Kaisu Lötjönen

Saimaannorppa on jäänyt verkkoon ja kuollut Luonterilla, Etelä-Savossa, kertoo Metsähallitus. Metsähallitus sai ilmoituksen asiasta torstaina.

Norppa oli 38 kiloa painanut uros. Se takertui verkkoon maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisen kalastusrajoitusalueen ulkopuolella, jossa verkkokalastus on sallittua ympäri vuoden.

Pyydys oli noin 15 metrin syvyydessä. Ikävästä saaliista yllättynyt kalastaja kertoi, että oli nähnyt samalla alueella norpan monta kertaa viime vuonna, mutta tänä vuonna ei ollenkaan.Viime viikolla Savonrannan lähellä Pyyvedellä jäi samanlaiseen verkkoon 13,5-kiloinen uroskuutti. Kesämökkiläinen harmitteli tapahtunutta, koska oli arvellut verkkokalastaminen olevan turvallista 15.4.-30.6. kestäneen kalastusrajoituksen jälkeen.– Kalastajat ilmoittivat molemmissa tapauksissa vahingoista, ja ruhot toimitetaan jatkotutkimuksiin, sanoo suojelubiologi Jouni Koskela Metsähallituksesta.Kalastuslain mukaan pyydykseen jääneestä hylkeestä on viipymättä ilmoitettava Luonnonvarakeskukselle (Luke). Saimaannorpan kohdalla ilmoituksen voi tehdä myös suoraan Metsähallitukselle, joka välittää tiedon Lukeen.Metsähallitus vastaa saimaannorpan suojelusta ja kannan seurannasta ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjauksessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut