Ruumiskoirat etsivät nyt maastosta - nunnan katoamispaikka ei ole tarkentunut

Poliisikoira Sulo osallistui maanantaina kadonneen nunnan etsintöihin. Erikka Mannila

Asta Tenhunen

Poliisit tekevät maastoetsintöjä Heinäveden Palokissa maanantaina ja tiistaina. Etsinnöillä etsitään kaksi viikkoa sitten tiistai-iltana 11. heinäkuuta kadonnutta nunna Elisabethia.

Luostarin lähimaastossa etsinnöillä liikkuu viisi poliisin ruumiskoiraa, jotka on erikoiskoulutettu etsimään sekä eläviä että menehtyneitä ihmisiä.

Koiranohjaajia ja poliisikoiria on koottu paikalle Itä-Suomen lisäksi muualta Suomesta.

Uusia tietoja nunna Elisabethin katoamisesta ei ole tullut. Hän lähti tiistai-iltana Lintulan luostarista ulos ja sanoi käyvänsä katsomassa läheistä maatilan lämpökeskuksen tulipalopaikkaa.

73-vuotias nunna nähtiinkin illalla luostarin lähellä ulkona, palopaikalla sekä noin viiden kilometrin päässä lähitiellä luostarin koillispuolella.

Keskiviikkoaamuna nunnasta tehtiin katoamisilmoitus, kun hän ei tullut mukaan luostarin aamutoimiin.

Uusimman tiedon mukaan luostarissa oli keskiviikkona ristisaatto, jota varten luostarin väki keräili jo tiistaina kukkia tehdäkseen kukkakujan lehdistä, saniaisen lehvistä ja luonnonkukista. Nunna Elisabethin on arveltu keränneen tiistai-iltana jo saniaisia ja kukkia juuri kukkakujaa varten.

Kadonnutta nunnaa on etsitty viime viikkoina poliisin johdolla jalan, poliisikoirien avulla, rajavartiolaitoksen helikopterista, poliisin lennokilla ja pelastuslaitoksen veneellä. Vapaaehtoisia on ollut etsinnöissä mukana jalan ketjuissa sekä viime viikolla myös varjoliitäjät ilmasta käsin.

– Ruumiskoirat tekevät etsintöjä maanantain ja tiistain, ja silloin samalla kertaa paikalle ei haluttu ottaa muita. Jos nunnaa ei löydetä, loppuviikosta etsintöjä jatkavat vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta avuksi saatavat koiranohjaajat, rikoskomisario Harri Hauhia Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi päättää vapaaehtoisille pelastus- ja etsintäkoirille etsintäalueen, jotta viranomaisilla säilyy tieto, mitkä alueet on milloinkin jo käyty läpi.

Luostarin lähimaastojen etsintöjä on vaikeuttanut ensin tuulinen sää sekä maaston monimuotoisuus. Palokin alueella on savolaista pusikkoa ja heinikkoa.

Luostarin läheiseltä maantieltä löytyneen mustan kynttilälyhdyn alkuperää ei ole saatu tarkkaan selville.

Se on todennäköisesti pudonnut joltain auton kyydistä tai tuotu jo tien varteen muistoksi mahdollisesti menehtyneelle nunnalle.

Kadonneella nunnalla lyhty ei ollut mukana hänen kadotessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.