Ruumiskoirat avuksi Heinävedelle - poliisi jatkaa nunnan etsintää

Nunnan liikkeistä toivotaan edelleen havaintoja. Riikka Hurri

Asta Tenhunen

Poliisi jatkaa Heinävedellä viime viikon tiistaina kadonneen nunna Elisabethin etsintää poliisikoirien avulla. Etsintäalue ja -ajat sovitaan niin, että koiria pystyttäisiin käyttämään mahdollisimman tehokkaasti.

Etsinnät eivät ole enää jokapäiväisiä, vaan niitä tehdään pienempinä otantoina sään ja koiranohjaajien saatavuuden mukaan.

Alueella ei tehdä enää laajamittaisia vapaaehtoisten etsintöjä. Niistä oli poliisin mukaan apua alkuvaiheessa. Tällä hetkellä ketjuetsintää ei kuitenkaan tehdä, sillä isojen ihmisjoukkojen käyttäminen alueella puolestaan estäisi ja haittaisi koirien käyttöä.

Poliisin ruumiskoirat ovat erikoiskoulutettuja etsimään elävää tai menehtynyttä ihmistä maastosta tai vedestä. Ne haistelevat ympäristöä sekä maanpinnan jäljestä että ilmavainulla kauempaakin.

Heinävedellä Lintulan luostarin lähialue on maastoltaan kuitenkin osin vaikeakulkuista, vaihtelevaa heinikkoa ja pusikkoa, mikä hidastaa maastossa kulkemista. Hyvin peitteinen maasto vaikeuttaa myös koiran etenemistä.

Nunnan katoamiseen ei epäillä liittyvän rikosta.

73-vuotias nainen katosi viikko sitten tiistai-iltana, kun hän oli illalla ulkona kävelyllä. Nunnan arvellaan poikenneen paikallistieltä maastoon esimerkiksi katsomaan jotain luonnon asiaa kuten mustikoiden kypsymistä tai muuta havaintoa ja hänen epäillään mahdollisesti saaneen sairauskohtauksen tai loukkaantuneen jotenkin.

Nunnaa etsitään noin vajaan kymmenen kilometrin säteellä luostarista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut