Nunnan etsinnät maastosta jatkuvat kolmatta päivää

Kadonnut nunna Elisabeth Savon Sanomat

Asta Tenhunen

Heinävedellä Lintulan luostarissa ja sen lähialueilla jatketaan perjantaina maastoetsintöjä jo kolmatta päivää kadonneen nunna Elisabethin löytämiseksi.

73-vuotiaasta naisesta tehtiin havainto viimeksi tiistai-iltana. Hänen huomattiin olevan kateissa keskiviikkoaamuna, jolloin etsinnät aloitettiin.

Keskiviikkona etsintöjä haittasi kova sade, mutta torstaina viranomaiset ja vapaaehtoiset etsivät lähialueita koko valoisan ajan.

Perjantaiaamuna etsintöjä jatkettiin. Etsintöjä johtaa poliisi.

Etsinnät Heinävedellä ovat olleet siitä poikkeukselliset, että avuksi on tarjoutunut erittäin paljon vapaaehtoisia. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta vapaaehtoisia etsijöitä on tullut paikalle ympäri lähimaakuntia.

Poliisi on lisäksi käyttänyt etsinnöissä apuna omia partioitaan, joista osalla on ollut myös poliisikoira mukana. Lisäksi virka-apuna paikalle pyydettiin kahtena päivänä Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Lisäksi pelastuslaitoksen veneen ansiosta etsintöjä on tehty myös läheisillä järvillä.

73-vuotiaan nunnan poistumisreittiä alueelta ei tiedetä. Hänet havaittiin viimeksi tiistai-iltana, kun hän liikkui lähialueella jalan ja kulki mahdollisesti luostarialueelta koilliseen päin.

Nunna oli tiistai-iltana myös havaittu luostarista alle kilometrin päässä palopaikalla. Luostarin naapurissa oli maatilan lämpökeskuksen palo tiistaina päivällä.

Etsinnät on kohdistettu ensin luostarialueelle ja sen välittömään läheisyyteen sekä sitten myös luostarin ulkopuolelle muutamien kilometrien säteelle alueelle, jossa nainen mahdollisesti on liikkunut jalan.

Etsintöjä vaikeuttaa iso etsittävä alue, jossa nunnan kulkusuunnista ei ole varmaa tietoa.

Luostari sijaitsee Heinäveden Palokissa maaseutualueella, joka rajautuu rikkonaisiin järvialueisiin. Alue on kadonneelle nunnalle hyvin tuttu, sillä hän on asunut Lintulan luostarissa vuodesta 1964. Hän on luostarin pitkäaikaisin nunna.

Poliisi on saanut nunnasta yleisön vihjeitä lähes ympäri Suomen, muun muassa pääkaupunkiseudulta. Vihjeet eivät ole toistaiseksi auttaneet löytämään kadonnutta naista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.